Într-un salt de timp, ajungem rapid în a treia zi în Olanda, unde ne-am trezit cu o ușoară ploaie de la primele ore ale dimineții. După un mic dejun consistent, am pornit în călătorie spre Utrecht.
Acolo am avut parte de un interviu alături de primarul bicicletelor, Jelle Bakked, despre structura pistelor de biciclete ale orașului. Utrecht este cel mai bine organizat oraș din punct de vedere al infrastructurii bicicletelor din lume și deține funcția de Primar al bicicletelor. Primarul bicicletelor a fost surprins de entuziasmul echipei noastre, iar doi dintre membrii Movement for Improvement au avut un dialog cu acesta și au aflat informații prețioase pentru documentarul nostru. Împreună cu Jelle Bakked, am observat una dintre cele mai circulate intersecții ale orașului Utrecht și infrastructura care susține mersul pe bicicletă.
În a doua parte a zilei, am avut oportunitatea de a vorbi cu două persoane dragi ale comunității noastre, care au ajutat la formarea profesorilor noștri, Wilma van Esch și Bart Coppes, cu care ne vom revedea în august anul acesta. Wilma a răspuns la o mare parte din întrebările puse de o grupă de elevi ai echipei despre integrarea copiilor cu nevoi speciale în școlile de masă. Bart ne-a povestit despre cum olandezii sunt atât de prietenoși și deschiși cu toți turiștii.
După aceste discuții, am plecat să luăm masa de prânz împreună cu Wilma și Bart, unde ni s-a alăturat și Doriana Andrașescu, care este originară din Timișoara și a profesat în domeniul educațional românesc. Ea trăiește acum în Olanda alături de familia sa și ne-a împărtășit experiența ei de integrare în noua țară și despre evaluarea psihică și fizică a copiilor în școlile din Olanda.
Ziua noastră s-a încheiat printr-o ședință de reflecție și planificare pentru zilele următoare.